Kreu Financa Apliko për bursë 500€ për nxënes këtu

Apliko për bursë 500€ për nxënes këtu

nga Kontabilisti

Ministrja e Arsimit, Arbërie Nagavci ka njoftuar se me qëllim të mbështetjes së nxënësve në profile të rëndësishme për tregun e punës, Ministria e Arsimit ka hapur konkurs për bursa.

“70 bursa në drejtimet deficitare dhe drejtimet teknike. Me qëllim të mbështetjes së nxënësve në profile të rëndësishme për tregun e punës, kemi hapur konkursin për bursa për nxënës në Institucionet e Arsimit dhe Aftësimit Profesional në drejtimet deficitare si dhe bursa për vajza në drejtime teknike”, ka shkruar ajo.

Nagavci tha se vlera e bursës për nxënës do të jetë 500 euro.

“Vlera e bursës për nxënës do të jetë 500 euro për një vit shkollor. Numri total i bursave është 70, prej tyre 40 në drejtimet deficitare dhe 30 në drejtimet teknike. Në drejtimet deficitare mund të aplikojnë të gjithë nxënësit e IAAP-ve, ndërsa për drejtimet teknike vetëm vajzat”, shton ministrja./Arbresh.info/

Ju gjithashtu mund të pëlqeni