Kreu Ekonomi Arben Vitisë i kërkohet t’i rishqyrtojë masat

Arben Vitisë i kërkohet t’i rishqyrtojë masat

nga Flamur Berisha

Ministri i Shëndetësisë, Arben Vitia, ka pasur sot një mbledhje virtuale me kryetarët e komunave të Kosovës. Megjithëse nuk kanë marrë pjesë shumë kryetarë komunash, duket se plani për mbyllje i prezantuar nga Vitia, nuk ka marrë pëlqimin e tyre, shkruan Gazeta Express.

Kryetari i Komunës së Rahovecit, Smajl Latifi, ka deklaruar për Express se nuk është pajtuar me masat e paralajmëruara nga ministri Vitia.

Latifi tha se në takim nuk kanë marrë pjesë shnumë kryetarë komunash.

“Pak kryetarë kanë marrë pjesë. Mund të them se ishim katër kryetarë dhe disa nënkryetarë të komunave. Ne i kemi gritur shqetësimet tona, nuk rekomandojmë mbyllje totale. Kam kërkuar që të respektohen masat aktuale me rigorozitet, të rritet nr i aktiviteteve inspektuese, të rritet përkushtimi i policisë, të rritet edhe përkrahja me barna esenciale sepse ka ngecje serioze me furnizim. Nuk është mirë të ketë kufizime sepse është koha e të mbjellave, edhe gastronomia është e lidhur me bujqësinë. Jo kuzifime të reja sepse ekziston rreziku real i humbjeve më të mëdha”, ka deklaruar Latifi.

Latifi tha se mbetet prioritet shëndeti publik, por sipas tij duhet të ketë mbikëqyrje të madhe të masave dhe jo masa të reja.

Ju gjithashtu mund të pëlqeni