Kreu Ekonomi Informate me rendesi nga Ministri i Financave

Informate me rendesi nga Ministri i Financave

nga Kontabilisti

Në vitin 2019, raporti eksport:import i mallërave ishte 📊1:9.

Pra për çdo euro që mirrej nga malli i eksportuar, nëntë euro mall importoheshin.

Me rritjen enorme të eksportit dy viteve të fundit, ky raport është përmirësuar dukshëm dhe aktualisht është 📊1:6.

Ky hendek do të zvogëlohet edhe më tej, falë masave mbështetëse për prodhuesit tanë.

✅ 120 milionë euro për subvencionim të çmimit të energjisë elektrike.

✅ 50 milionë euro për subvencionim të produkteve bujqësore.

✅ 15 milionë euro për Masën 2.1, mbështetje për kredi investuese.

✅ 10 milionë euro mbështetje për eksport dhe çertifikim të produkteve.

✅ Mbështetje në rritje të punësimit e ngritjes së kapaciteteve njerëzore.

✅ Kursim në kosto e kohë me terminalet shtetërore.

Ju gjithashtu mund të pëlqeni