Kreu Ekonomi Keto jane vendimet e rendesishme te qeverise (Lista)

Keto jane vendimet e rendesishme te qeverise (Lista)

nga Kontabilisti

Top 10 punët e qeverisë nga java që lamë pas:

1. Miratimi i Planit Strategjik dhe Operacional për zbatimin e prioriteteve të qeverisë 2022-2025.

2. Miratimi i Programit Legjislativ për 130 ligje.

3. Miratimi i dy projektligjeve që lehtësojnë punësimin dhe çështjet doganore për qytetarët e Kosovës dhe Shqipërisë. 4. Subvencionimi i policës kufitare për bashkatdhetarët.

5. Pagesa shtesë prej 10% për punonjësit shëndetësorë.

6. Miratimi i Strategjisë kombëtare për mbrojtje nga dhuna në familje dhe dhuna ndaj grave 2022-2026.

7. Emërimi dhe propozimi i barabartë i grave dhe burrave për Bordin e Postës së Kosovës.

8. Koncept dokumenti për banimin e përballueshëm për 4 mijë familje.

9. Plotësimi i vendimit për Komisionin Shtetëror për hulumtimin, regjistrimin/inventarizimin, vlerësimin dhe dokumentimin e objekteve të trashëgimisë kulturore dhe historike të shkatërruara gjatë luftës.

10. Themelimi i Komisionit Ekzekutiv për zhvillimin e sistemit të Arsimit dhe Aftësimit Profesional.

Ju gjithashtu mund të pëlqeni