Kreu Financa Lajm i mirë: ekzekutohet pagat e sektorit publik sipas ligjit të ri

Lajm i mirë: ekzekutohet pagat e sektorit publik sipas ligjit të ri

nga Flamur Berisha

Sot janë ekzekutuar pagat e punonjësve shtetërorë, për herë të parë sipas koeficientit të ri të pagave të bazuar në ligjin e ri.

Nga ky koeficient i ri, mësimdhënësve u janë rritur pagat për deri në 100 euro, raporton Indeksonline.

Me fillim të këtij muaji qeveria ka bërë publike vlerën e koeficientit 105 euro.

Me 63 vota për, Kuvendi i Kosovës miratoi muajin e kaluar projektligjin për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit mbi ndarjet buxhetore për buxhetin e Kosovës për vitin 2023.

Buxheti i përgjithshëm për paga në sektorin publik për vitin 2023 do të jetë 745 milionë euro.

Ju gjithashtu mund të pëlqeni