Kreu Financa Ministri i Financave ne konference. Jep nje lajm shume te mire dhe te mirepritur

Ministri i Financave ne konference. Jep nje lajm shume te mire dhe te mirepritur

nga Kontabilisti

Qeveria e Kosovës ka prezantuar komentet që ka dorëzuar në Zyrën e Rregullatorit të Energjisë (ZRRE) lidhur me tarifat e energjisë elektrike, duke propozuar që bllok tarifa të jetë 1000kWh e jo 600kWh.

Ministri i Financave dhe Transfereve, Hekuran Murati gjatë një konferencë për media tha se për amvisëritë blloku i tarifor të jetë 1000kWh dhe i ndarë 500 gjatë ditës dhe 500 gjatë natës.

“Ne kemi propozuar që për amvisëritë, blloku i parë tarifor të jetë 1,000kWh dhe i ndarë 500kWh gjatë ditës dhe 500kWh gjatë natës. Konsiderojmë që për një afat kaq të shkurtër është e vështirë për familjet të përshtaten menjëherë. Për ato familje që nuk e tejkalojnë këtë prag, nuk do të ketë fare ekspozim ndaj lëvizjeve dhe rritjeve në çmim. Ndërkaq për ata që e tejkalojnë këtë prag, propozimi ynë ka qenë që edhe tarifa e lartë, mbi 500 ditore, të ulet nga 14 cent në 11.5 cent. Edhe këtu të ketë një zbritje dhe me këtë propozim, kemi vlerësuar që gjenerohen 22.5 milionë euro për ta zvogëluar këtë hendekun që e thashë prej 110 dhe 70 milionë euro”, është shprehur Murati, përcjell Telegrafi.

Ju gjithashtu mund të pëlqeni