Kreu Financa Ndahen 15 milion euro për këtë kategori nga Qeveria e Kosoves

Ndahen 15 milion euro për këtë kategori nga Qeveria e Kosoves

nga Kontabilisti

Ministrja e Industrisë, Ndërmarrësisë dhe Tregtisë, Rozeta Hajdari ka thënë se për vitin 2023 janë ndarë 15 milionë euro për Rezervën Shtetërore.

Hajdari duke iu përgjigjur pyetjeve në seancën plenare të Kuvendit të Kosovës ka theksuar se origjina e produkteve është kryesisht nga vendi ynë.

“Ligji i Rezervës Shtetërore obligon Departamentin e Rezervës sipas planit trevjeçar 2021-2023, që është miratuar në Qeveri dhe sipas kërkesës prej 7.5 milionë euro që kishte ky plan, ne e kemi miratuar kërkesën buxhetore nga 7.5 milionë euro plus 2.5 milionë euro, gjithsej 10 milionë euro për vitin 2022 dhe 15 milionë euro për vitin 2023”, tha Hajdari.

“Kryesisht të gjithë artikujt që janë blerë janë kryesisht produktet e grurit, sheqeri, vaji dhe nafta. Origjina e produkteve ndryshon, por kryesisht janë nga Kosova. Një pjesë e grurit është nga Franca dhe Ukraina”, shtoi ajo.

Sipas saj, të gjithë operatorët i kanë kryer obligimet lidhur me sjelljen e rezervave shtetërore.

“Kemi nënshkruar më shumë se një kontratë gjatë vitit 2022 dhe i kemi pranuar të gjitha furnizimet e rezervave shtetërore. Një kontratë të re e keni më proces të negocimit, ndërsa një tjetër është në proces të sjelljes së një pjese të kontraktuar”, u shpreh ministrja Hajdari.

“Të gjithë operatorët i kanë kryer obligimet, kështu që sasitë e deponuara të rezervave janë vendosur në pjesë të ndryshme të vendit me sigurinë e operatorëve ekonomik, sipas kontratave të nënshkruara”, ka përfunduar ajo. /Telegrafi/

Ju gjithashtu mund të pëlqeni