Kreu Financa Nëse falimenton banka dhe keni para te depozituara. Çka ndodh me paratë tuaja?

Nëse falimenton banka dhe keni para te depozituara. Çka ndodh me paratë tuaja?

nga Kontabilisti

A ju ka shkuar ndonjëherë në mendje se çka ndodh nëse banka ku ju i keni të kursyera paratë tuaja një ditë do të falimentonte?, nëse jo, sot do ju japim përgjigjen.

Lajminet ka trajtuar këtë temë, dhe ka pyetur Fondin e Sigurimeve të Depozitave të Kosovës, se në një rast hipotetik nëse një person do të kishte 20 mijë euro të depozituara në një bankë, dhe e njëjta falimenton, nga FSDK thanë se klientit do të i ktheheshin vetëm 5 mijë euro, shkruan lajmi.net.

Nga FSDK po ashtu sqaruan situatën se çka do të ndodhte për ato 15 mijë euro të tjera.

Për më shumë shiheni videon./Lajmi.net

Ju gjithashtu mund të pëlqeni