Kreu Ekonomi Oda Ekonomike: Nje lajm i mire per sektorin privat

Oda Ekonomike: Nje lajm i mire per sektorin privat

nga Flamur Berisha

Edhe nje pune e mire per sektorin privat

Bashkarisht te angazhuar me Parlamentin dhe Qeverine, per vitin e trete me rradhe, arritem te shtyjme daljen e kompanive kryesore te vendit ne treg te “derregulluar” te energjise elektrike.

Anomalia qe krijonte kjo situate e re per keto kompani, do te reflektohej me rritje te kostove te energjise elektrike, deri ne 30% per shumicen e bizneseve te medha, sidomos ato nga sektori i prodhimit. Vendimi i sotem per shtyrje te zbatimit te rregullave per daljen e nje pjese te bizneseve ne treg te derregulluar te energjise ka shpetuar miliona euro te bizneseve dhe qindra vende pune.

Falenderojme Kuvendin, Qeverine, Zyren e Rregullatorit te Energjise dhe ne veçanti deputeten Mimoza Kusari,furnizuesit dhe akteret tjere ne tregun e energjise, per nje angazhim te jashtezakonshem per gjetjen e nje zgjidhje afatshkurte per nje problem kompleks, qe kerkon zgjidhje afatgjate.

Nuk do te kete investime serioze ne Kosove, pa nje zgjidhje afatgjate per sektorin e energjise. Diteve ne vazhdim me Kuvendin dhe Qeverine do te fillojme diskutimet per kete

Ju gjithashtu mund të pëlqeni