Kreu Financa Projektligji për Paga del në konsultim publik, këta janë koeficientët e propozuar (Dokument)

Projektligji për Paga del në konsultim publik, këta janë koeficientët e propozuar (Dokument)

nga Kontabilisti

Ligji për Paga për sektorin publik sot ka dalë në konsultim publik dhe të gjitha palët kanë mundësi që të japin mendimet e tyre deri më 6 tetor.

Zyra e Kryeministrit duke publikuar të plotë dokumentin, ka nxjerr edhe koeficientët e propozuar për të gjithë punëtorët shtetërorë, ku sipas tyre është propozuar që të jetë paga, transmeton KlanKosova.tv.

Koeficientin më të lartë, 18, e ka Presidenti i vendit, pasuar nga Kryetari i Gjykatës Kushtetuese me 17.5 dhe më pastaj vinë kryeministri dhe kryetari i kuvendit me 17.

Kryetari i kryeqytetit është propozuar që ta ketë koeficientin e rrogës 15 dhe nën të vinë kryetarët e komunave të tjera.

ë gjyqësor prinë Kryetari i Gjykatës Supreme më koeficient 17. Po aq është paraparë të jetë edhe për Kryeprokurorin e Shtetit. Komandanti i FSK-së ka koeficient 15, kurse me 0.5 më pak vjen Drejtori i Përgjithshëm i Policisë së Kosovës.

Mësimdhënësit në shkollat e mesme të lartë është propozuar të vlerësohen me koeficient prej 5.8./klankosova/

Në tabelën e mëposhtme i gjeni të gjitha propozimet:
     

Në tabelën e mëposhtme i gjeni të gjitha propozimet:
     


     


     

Ju gjithashtu mund të pëlqeni