Kreu Financa Pyetje: Cila eshte paga minimale per momentin ne Kosove, 170 euro apo 265 euro?

Pyetje: Cila eshte paga minimale per momentin ne Kosove, 170 euro apo 265 euro?

nga Kontabilisti

Ligji i ri i cili eshte votuar ne parlament ne lexim te dyte e thekson qarte se paga minimale eshte 265 euro bruto. Mirpo Gjykata Kushtetuese e ka obliguar Presidenten e vendit qe ta pezulloje perkohesisht dhe te mos e dekretoj deri ne nje vendim final nga ana e gjykates. Per momentin paga minimale ne kosove eshte 170 euro per punetoret mbi 35 vjeq, kurse per punetotoret ner 35 vjeq paga minimale eshte 130 euro.

Ju gjithashtu mund të pëlqeni