Kreu Financa Qeveria ndane mjete financiare per keto kategori te familjeve përmes skemës së re të asistencës sociale

Qeveria ndane mjete financiare per keto kategori te familjeve përmes skemës së re të asistencës sociale

nga Kontabilisti

Më shumë barazi e nxitje të punësimit përmes skemës së re të asistencës sociale. Për zhvillim ekonomik e shpërndarje të barabartë. Po merr fund padrejtësia e diskriminimi që ka ekzistuar nga dizajnimi i mëparshëm i kësaj skeme, i cili ka qenë i tillë që nga viti 2007, duke mos përjashtuar më nga skema familjet që nuk kanë më fëmijë nën 5 vjeç.

Tashmë secila familje në Republikën tonë e cila ka të ardhura më të ulëta se 100 euro për anëtar për muaj, mund të qaset në e-Kosova dhe të aplikojë për t’u bërë pjesë e pilotimit të skemës së reformuar të asistencës sociale. Ndërkohë punësimin në anën tjetër, e rrisim përmes mekanizmave të posaçëm dhe bashkëpunimit me Agjencinë e Punës. Kjo skemë e reformuar, do jetë më në fund e qytetarëve, për qytetarët. Vjegëza për aplikim: https://ekosova.rks-gov.net/518

Ju gjithashtu mund të pëlqeni