Kreu Ekonomi Test i shpejte: A e dini zgjidhjen e ketijë ekuacioni?

Test i shpejte: A e dini zgjidhjen e ketijë ekuacioni?

nga Flamur Berisha

Matematika është një nga disiplinat që nxehet më shumë se një tru. Sidoqoftë, është e qartë se kjo është një mënyrë shumë e mirë për të ftuar reflektimin tonë! Prandaj, ne ju ofrojmë një operacion i cili duket të jetë shumë i thjeshtë, por që ka bllokuar më shumë se një. A mund ta gjeni përgjigjen e duhur?

Rregullat që rregullojnë veprimet matematikore ndonjëherë janë konfuze. Pra, shumë njerëz përpiqen të gjejnë përgjigjen e duhur për teste si kjo. Ekuacioni i sotëm, një operacion më i thjeshtë apriori, nuk bën përjashtim nga ky rregull. A jeni gati ta zbuloni?

Ju lutemi vini re, ju është e ndaluar të përdorni një makinë llogaritëse për të gjetur përgjigjen e saktë.

Këtu është ekuacioni për të zgjidhur:

Mundohuni të gjeni përgjigjen e saktë – Burimi: 24h Foto virale
Le të shkojmë në përgjigje!

Një nga reflekset e para të miratuar nga shumë njerëz është të bëjnë matematikën nga e majta në të djathtë. Duke ndjekur këtë logjikë, ju me siguri e keni gjetur përgjigjen 1. Por dijeni se është përgjigjja e gabuar! Në të vërtetë, shumëzimi dhe pjesëtimi marrin gjithmonë përparësi, kështu që përgjigjja e saktë është 3 . Nëse ishit të suksesshëm, urime!

Ju mund të vazhdoni të praktikoni me ekuacione të tjera të vështira . Nga ana tjetër, nëse matematika nuk ju tërheq aq shumë, provoni këtë enigmë në vend të kësaj!

Ju gjithashtu mund të pëlqeni