Kreu Financa Zyrtare. Qeveria e miraton buxhetin per vitin 2024. Rriten pagat per keto kategori

Zyrtare. Qeveria e miraton buxhetin per vitin 2024. Rriten pagat per keto kategori

nga Kontabilisti

Qeveria e Kosovës ka mbajtur mbledhjen e radhës, ku ka miratuar projektligjin për ndarjet buxhetore për vitin 2024.

Kryeministri i vendit, Albin Kurti ka lavdëruar punën e Qeverisë për gjatë mandatit të tij, teksa ka njoftuar se buxheti për vitin 2024 do të jetë 3 miliardë e 314 milionë euro.

“Kemi rritur ekonominë, janë shtuar vendet e punës. Kjo është si rezultat i masave të suksesshme për rritjen e ekonomisë. Buxheti i shtetit për vitin 2024 do të jetë 3 miliardë e 314 milionë euro”, tha ai.

Kurti deklaroi se do të rriten pagat në sektorin publik dhe se do të ketë investime të shumta.

“Ky buxhet është i të gjithëve. Si Qeveri e kemi detyrë të menaxhojmë mirë, e të shtojmë vendet e reja të punës. Kemi edhe sfida tjera që do të përballemi”, deklaroi kryeministri Kurti./Telegrafi/

Ju gjithashtu mund të pëlqeni