Kreu Ekonomi KEDS: Këto janë vendet ku do të ketë ndërprerje të rrymës të shtunën

KEDS: Këto janë vendet ku do të ketë ndërprerje të rrymës të shtunën

nga Kontabilisti

Kompania për Distribuimin e Energjisë Elektrike në Kosovë (KEDS) ka njoftuar se për shkak të punimeve të domosdoshme për siguri të sistemit, të shtunën (29.10) në disa lokalitete të vendit do të ketë ndërprerje të energjisë elektrike.

Orari i ndërprerjes së energjisë elektrike sipas rajoneve:

Prishtinë

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

1.

Nga NS 220/35/10[kV] Podujevë do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Ballovci (kodi: 14000008)  nga ora 10:00 deri në ora  15:00

Vendet: Surkishi, Lladofci, Sfeqël, Dumoshi, Shajkovci, Surdulli, Hertica, Drazhnje, Rakenica dhe Turuqica.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, ndërrimi i izolatorëve dhe shtyllave, shtrëngimi i përçueseve.

2.

Nga NS 35/10[kV] Palaj do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Prelluzha (kodi 18024003) nga ora 10:00 deri në ora  15:00

Vendet: Plemetin, Stanovci i Ulët, Prilluzha, Lumi i Madh, Gllavotin, Bivolak, Zhilivodë, Strovc dhe Bequk.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, ndërrimi i izolatorëve dhe shtyllave, shtrëngimi i përçueseve.

* * *

Punime nga palët e treta

1.

Nga NS 35/10[kV] Badovci do të ndërprehet:

Dalja 10[kV]  Graçanica 2 (kodi: 10014003 )  nga ora 10:00 deri në ora  15:00

Vendet: Lagjja e re Sushicë, ETC, Stevan Singjeliq, Xhamia në Graçanicë, rr. e Romëve.

Arsyeja: Punëve që duhet të kryhen sipas pëlqimit elektro-energjetik dhe projektit të aprovuar.

Pejë

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

1.

Nga NS 110/10[kV] Istogu do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Rakoshi  (kodi: 54000006)  prej orës  10:00 deri në ora  15:00

Vendet – fshatrat: Bellopojë (një pjesë), Cerkolez, Dubravë (një pjesë), Gurakoc (një pjesë), Kërninë, Kërninë e Epërme, Kovragë, Llukavc i Thatë (një pjesë), Padalishtë, Rakoc, Serbobran, Shushic, Shushicë e Ulët, Suhogerllë, Uçë, Veriq dhe Zhakovë.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, ndërrimi i shtyllave, shtrëngim i përçueseve, ndërrim izolatorëve.

2.

Nga NS 35/10[kV] Gurrakoci do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Zallqi (kodi: 50052003)  nga ora 09:00 deri në ora 12:00

Vendet: Fshatrat: Bllagaq, Dobrushë (një pjesë), Drejë, Zhabllaq (një pjesë), Gurakoc (një pjesë), Koshë (një pjesë), Oprashkë, Osojanë, Prekallë (një pjesë), Shalinovicë, Trubohovc, Tuqep, Zabllaq dhe Zallq.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, pastrimi i linjave shpërndarëse nga vegjetacioni.

3.

Nga NS 35/10 [kV] Gurrakoci do të ndërprehet:

Dalja 10 [kV] Tomoci   (Kodi: 50052004)  prej orës 13:00  deri në ora   16:00

Vendet – fshati Gurakoc dhe një pjesë e fshatit Tomoc.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, pastrimi i linjave shpërndarëse nga vegjetacioni.

* * *

Punime nga palët e treta

1.

NS 11010[kV] Istogu do të ndërprehet:

NS 10/0.4[kV] TS Euro Stil-Ylber Blakaj (kodi: 54000007020) nga ora 10:30 deri në ora  15:30

Vendet: Një pjesë e rrugës Istogu.

Arsyeja: Punët që duhet të kryhen sipas pëlqimit elektro-energjetik dhe projektit të aprovuar.

Prizren

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

1.

Nga NS 110/10[kV] Theranda  do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Mamusha (kodi: 32000006) nga ora 10:00 deri në ora  15:00

Vendet – fshatrat: Leshan, Mamushë (një pjesë), Nepërbisht dhe Tërnje.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, revizion në LP 10kV, ndërrimi/përforcimi i shtyllave të dëmtuara.

* * *

Punime nga palët e treta

1.

NS 110/10[kV] Theranda do të ndërprehet:

NS 10/0.4[kV] TS Reshtani rr.e Reshtani (kodi: 32000017002)  nga ora 09:00 deri në ora  14:00

Vendet: Një pjesë e Reshtanit në rr.Reshtani.

Arsyeja: Punët që duhet të kryhen sipas pëlqimit elektro-energjetik dhe projektit të aprovuar.

Ferizaj

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

1.

Nga NS 35/10[kV] Shtërrpca do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Gotovusha-Brod (kodi: 40044005)  nga ora 10:00 deri në ora  15:00

Vendet: Biti e Epërme, Biti e Poshtme, Brod, Drajkovce (një pjesë), Firajë, Gotovushë, Shushice dhe Viqë.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, zëvendësimi i shtyllave të thyera me të rejat, ndërrimi i përçuesve dhe  ndërrimi i izolatorëve.

2.

Nga NS 35/10 [kV] Kaçaniku do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Kaçaniku i Vjetër me (kodi: 40043007) prej orës 09:00  deri në ora 14:00

Vendet – fshatrat: Bajnicë (një pjesë), Begracë, Doganaj, Duraj, Elezaj, Fusha e Pajtimit (një pjesë), Gabricë, Kaçanik i Vjetër, Koxhaj (një pjesë), Magjistralja Ferizaj-Kaçanik (një pjesë), Stagovë dhe Çardak-Kaçaniku i Vjetër.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, zëvendësimi i shtyllave të thyera me të rejat, ndërrimi i përçuesve, ndërrimi i izolatorëve, riparim i shtyllës ku mund të riparohet dhe ndërrim i konzollave ku ka.

3.

Nga NS 35/10[kV] Ferizaj III  do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Gaçka (kodi: 40042002) nga ora 09:00 deri në ora 14:00

Vendet: fshatrat: Bajnicë, Burnik, Gaçkë, Gaçkë e Epërme, Gërlicë, Gërlicë e Epërme, Gjelbin, Greme (një pjesë), Izhancë, Koshtane, Semajë dhe Varosh (një pjesë).

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, zëvendësimi i shtyllave të thyera me të rejat, ndërrimi i përçuesve, ndërrimi i izolatorëve, riparim i shtyllës ku mund të riparohet dhe ndërrim i konzollave.

4.

Nga NS 35/10[kV] Shtime do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Petrova (kodi: 41046002)  nga ora 13:30 deri në ora  14:30

Vendet – rrugët: 2 Korriku (një pjesë), Ahmet Shtimja (dhe sheshi), Imer Devetaku (një pjesë), Kompleksi Memorial Raçak, Qesta e Reçakut, Sheshi i UÇK-së (një pjesë), Skender Salihaj (një pjesë); fshatrat: Mollopolc, Petrovë, Raçak dhe Shtime (një pjesë).

Arsyeja: TS pa kushte teknike për matje e transformatorëve të dëmtuar matës rrymor.

Mitrovicë

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

1.

Nga NS 110/10[kV] Vushtrria 2 do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Martiraj (kodi: 73000009) prej orës 10:00 deri në ora 15:00

Vendet – rrugët: Bahri Kuqi, Ismajl Qemajli  (një pjesë). Fshatrat: Begaj, Gojbulë, Gumnishtë, Karaçë, Novosella e Begut  (një pjesë), Shilovicë, Skroma, Studime, Studime e Ulët dhe Studime e Epërme.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, riparimi i shtyllave, shtrëngim i përçuesve dhe pastrim i trasesë.

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

1.

Nga NS 35/10[kV] Xërxa  do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Fortesa  (Kodi: 82081009) prej orës 10:00 deri në ora 15:00

Vendet – fshatrat: Bellacërk dhe Sopniq.

Arsyeja: Ndërrimi i transformatorit të dëmtuar në TS – Fortesa 7.

* * *

Punime në projekte investive

1.

NS 35/10[kV] Gjakovë I do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Cermjani  në SSH  ZHABEL nga ora 08:00 deri 17:00

NS 10/0.4[kV] të cilët mbesin pa tension:

NS 10/0.4[kV] Zhabel plak           (Kodi:80080012310)

NS 10/0.4[kV] Zhabel-1                (Kodi:80080012311)

NS 10/0.4[kV] Shqiponjë 1          (Kodi:80080012315)

NS 10/0.4[kV] Shqiponjë 2          (Kodi:80080012316)

NS 10/0.4[kV] Krelan 1                 (Kodi:80080012317)

NS 10/0.4[kV] Krelan 2                 (Kodi:80080012318)

NS 10/0.4[kV] Krelan 3                 (Kodi:80080012319)

NS 10/0.4[kV] Krelan 4                 (Kodi:80080012504)

Vendet: Zhabel, Shqiponjë dhe Krelan.

Arsyeja:  Punime në projekte investive Lot 11 Gjakove Feeder 2.

Gjilan

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

1.

Nga NS 35/10[kV] Gjilani I do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Malisheva (kodi 60060018) nga ora 10:00 deri në ora  15:00

Vendet – rrugët: Hamdi Kurteshi (një pjesë), Muharrem Kurteshi, Vëllezërit Maliqi (një pjesë) dhe Abdullah Tahiri (një pjesë); fshatrat: Bukovik, Capar, Dobërçan, Kufcë e Poshtme (një pjesë), Malishevë, Malishevë e Poshtme, Malishevë e Epërme dhe Vërbicë e Kmetocit.

Arsyeja:  Mirëmbajtje preventive.

2.

TS 110/35/10[kV] Gjilani 1 do të ndërprehet:

Dalja 10(kV)Përlepnica (kodi:60062002) nga ora 12:00 -12:15 dhe  15:45-16:00

Vendet: fshatrat: Përlepnicë, Bunari i Përlepnicës, Kodra e Përlepnicës, Muhaxherët e Përlepnicës, Kmetoc, Kosaqë dhe Shillovë.

Arsyeja: Krijimi i kushteve të punës pa tension, manipulim me ndarësit e tensionit të mesëm.

3.

TS 110/35/10[kV] Gjilani 1 do të ndërprehen:

TS 10/0.4 kV Baja e Dobërçanit ‘’Vëllezërit Ibishi(kodi:60062002098) nga ora 12:00 -16:00

TS 10/0.4 kV Kmetovc serbët  (kodi:60062002115) nga ora 12:00 -16:00

TS 10/0.4 kV Planeti Restorani (private) (kodi:60062002119) nga ora 12:00 -16:00

TS 10/0.4 kV Qumeshtorja Kabi (private)(kodi:60062002121) nga ora 12:00 -16:00

TS 10/0.4 kV Fadili EURO Comerce  (kodi:60062002338) nga ora 12:00 -16:00

TS 10/0.4 kV  Profiks Kmetovc (private) (kodi:60062002341) nga ora 12:00 -16:00

TS 10/0.4 kV Isa – te Baja Dobërçan  (kodi:60062002349) nga ora 12:00 -16:00

TS 10/0.4 kV Planeti Rezidenc (private) (kodi:60062002389) nga ora 12:00 -16:00

TS 10/0.4 kV Flurim Kastrati te Planeti (kodi:60062002610) nga ora 12:00 -16:00

Vendet:  Kmetoc, Restorant Planeti, Flurim Kastrati, Qumështorja, Fadil EURO Comerce, Isa te Baja Doberqan dhe Baja e Dobërçanit.

Arsyeja: Ndërrimi i shtyllës kapriate 35 kV të dëmtuar, e cila shfrytëzohet për largpërçuesin 10 kV.

* * *

Punime nga palët e treta

1.

Nga NS 35/10[kV] Gjilan IV do të ndërprehet:

Dalja 10[kV]  TS 20 (kodi:60063014)  nga ora 10:00 deri në ora  16:00

Vendet: Iliria I, II, III, IV

Arsyeja: Realizimi i sistemit hyrje/dalje 10 kV, sipas pëlqimit elektro-energjetik dhe projektit të aprovuar, si dhe rekomandimeve nga komisioni i pranimeve teknike. /Telegrafi/

Ju gjithashtu mund të pëlqeni