Kreu Ekonomi KEDS: për shkak të punimeve këto janë vëndet që nuk do të kenë rrymë sot

KEDS: për shkak të punimeve këto janë vëndet që nuk do të kenë rrymë sot

nga Kontabilisti

Kompania për Distribuimin e Energjisë Elektrike në Kosovë (KEDS) ka njoftuar se për shkak të punimeve të domosdoshme për siguri të sistemit, të mërkurën (19.10) në disa lokalitete të vendit do të ketë ndërprerje të energjisë elektrike.

Ky është orari i ndërprerjes së energjisë elektrike sipas rajoneve:

Prishtinë:

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

1.

NS 35/10kV Koliqi do të ndërprehet:

LP 10kV Sharban (kodi: 14016003) prej orës 10:00 – 15:00

Vendet: Sharban, TS Sharban,TS Alshiqt, TS Halabak, TS Dyzi 1 dhe 2, TS Tërrnavë, TS Vanovcë dhe TS Bellopojë 1,2,3,4 TS Private (Bellopojë).

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, ndërrimi i izolatorëve dhe shtyllave, shtrëngimi i përçueseve.

2.

TS 220/10kV Drenas do të ndërprehet:

Dalja 10 KV Poklek i ri (kodi: 16100007) prej orës 09:00 deri në ora 14:00

Vendet: Poklek i ri, Korretica e ulet, Komoran Bashota, Komoran, Mulliri Komoran, Banesat Poklek, Hib Petrol Zabel.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive.

* * *

Punime në projekte investive

1.

TS 110/10(20) kV Prishtina 7 do të ndërprehet:

Dalja 10 kV J35 Veterniku 2  (kodi: 19000035) prej orës 10:00 deri në ora 16:00

Vendet:  Veterniku, Valoni Petrol, Banesat, rruga përgjatë Magjistrales Prishtine – Ferizaj, Furra Kobake, Mer Com dhe Pezho.

Arsyeja: Projekte investive, ngritja e shtyllave, vendosja e izolatorëve, tërheqja e përçuesit.

* * *

Punime nga palët e treta

1.

Nga NS 220/35/10kV Podujeva do të ndërprehet:

Dalja 10kV kV Podujeva 4 (kodi: 14000004 ) prej orës 08:00 deri në ora 12:00

Vendet:  Rr.Zahir Pajaziti, Lagjja e Kuvajtit, pjesa afër Hotelit Besiana.

Arsyeja: Punët që duhet te kryhen sipas pëlqimit elektro-energjetik dhe projektit të aprovuar.

2.

Nga NS 110/10(20)kV Prishtina 7 do të ndërprehet:

LP 10kV Grand Store (kodi: 19000030) nga ora 09:30 deri në ora 10:00

Vendet: Grand Store, Fjolla-Kavaja, Çagllavica 1, Bajram Krasniqi L. Janina, Lagja Marigona 1, Servisi i Gorenjes, Grand Store (Te Hysi), Lagjja Qëndresa 1, Lagjja Qëndresa 2, Trimi AL PVC te Grand Store, Trimi AL PVC te Grand Store, Lagjja NICI-Veterniku, Lagjja,,Katër Dardhat”, mbrapa Nicit, Afër servisit Gorenje – bashkë, Janina 2, Konsumatorët e lagjes Veternik-Naim Berisha, Naser Kelmendi-Nic holding, AL TRADE SH.P.K-TS 3, AL TRADE SH.P.K-TS 4.

Arsyeja: Për kryerjen e vërejtjes shtesë “vendosja e mbajtëseve të kabllove 10 kV”, sipas pëlqimit elektro-energjetik.

Pejë

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

1.

Nga NS 35/10kV Gurrakoci do të ndërprehet:

Dalja LP 10kV Dobrusha (kodi 50052001) prej orës 10:00  deri në ora 15:00

Vendet: fshatrat: Dobrushë, Gurakoc (një pjesë), Istog (një pjesë), Kashicë, Llukavc, Llukavc i Begut, Lubovë, Prekallë, Prigodë, Ruhot dhe Saradran.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive,  ndërrimi i shtyllave, shtrëngim i përçuesve dhe izolatorëve.

Prizren

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

1.

Nga TS 110/35/10 kV Theranda do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Mamusha (kodi: 32000006) prej ores 10:00 deri në ora 15:00

Vendet: Leshan, Tërrnjë, Neprebishtë, Mamushë, Zojzë, Medvec, Sërbicë e Ulët; afariste: Mulliri Rizam, Mulliri I Ri, Mulliri Xhevdet Mazrreku.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, revizion në LP 10kV, ndërrimi/përforcimi i shtyllave të dëmtuara.

2.

TS 110/35/10  kV Theranda    do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Studenqani 2 (Kodi: 32000024)  prej orës 09:00 deri në ora  14:00

Vendet: Reshtani, Peqani i Vogël, Studençani dhe Samadraxha.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive.

3.

Nga NS 35/10[kV] Sharri (Dragash) do të ndërprehet:

LP 10[kV] Rapqa (kodi: 30036009) nga ora 09:00 deri 16:00

Vendet: Fshatrat: Brezne, Buçe, Kërstec, Plavë, Rapqë e Epërme, Rapqë e Poshtme dhe Rrenc.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, pastrimi i linjave shpërndarëse nga vegjetacioni.

4.

Nga TS 110/10 kV Theranda  do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Mushtishti (kodi: 32000002) prej orës 10:00 deri në ora 16:00

Vendet: fshatrat: Bajqevc, Bukosh, Delloc, Dubravë, Dvoran, Maçitevë, Mushtisht, Popolan, Savrovë, Sopijë dhe Vraniq.

Arsyeja: Zhvendosja e shtyllës metalike, evitim rreziku.

5.

NS 35/10 kV Dragashi do të ndërprehet:

LP 10kV Sharri 1 (Kodi: 30036005)  prej orës 09:00 deri në ora 16:00

Vendet: Kuvendi Komunal, Gjimnazi, Shkolla fillore, Ambullanta Mjeksisë Familjate, Gjykata, Zjarrfikësat; afariste: HIT Flores, Zgatari Komerc.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, pastrimi i linjave shpërndarëse nga vegjetacioni.

Ferizaj

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

1.

NS 35/10[kV] Kaçaniku do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Pylltaria (kodi: 40043004) nga ora 10:00 deri 15:00

Vendet: rrugët: 2 Korriku, Demush Bilalli, Dëshmorët e Lirisë, Emin Duraku, Ismajl Qemajli (një pjesë), Ismajl Raka, Lagja e Re, Migjeni dhe UÇK; fshatrat: Drenogllavë (një pjesë), Dushkaja (një pjesë), Gjurgjedell, Korbliq, Llanishtë dhe Runjevë si dhe një pjesë e Kaçanikut.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive,  zëvendësimi i shtyllave të thyera me të reja, ndërrimi i përçuesve dhe izolatorëve.

* * *

Punime nga palët e treta

1.

TS 35/10kV Ferizaj III

Nga dalja 10 kV Ylli 1 do të ndërprehet:

TS 10/04 kV TS Rubin Invest (kodi: 40042015184)  prej orës 09:30 deri në ora 15:30

Vendet:  TS Rubin-Invest (te TS Sejda).

Arsyeja: Punët që duhet të kryhen sipas pëlqimit elektro-energjetik dhe projektit të aprovuar, si dhe rekomandimeve nga komisioni i pranimeve teknike.

Mitrovicë

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

1.

Nga TS 110/10 kV Mitrovica do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Ibër-Lepenci (kodi 70000012) prej orës 09:00  deri ne ora 14:00

Vendet: Ibri, Zjarrefikësit,TS Kulle Shipol,QTA Qendra per Aftësimin Profesional,Mulliri,Hakif Bislimi, Kemajl Loshi, Shaip Kalludra, Ali Fejzullahu,  Shaban Idrizi, Elmaz Peci, Hoxhë Hasan Tasini, Gani Hajra dhe fshatrat: Zhabar i Ulët dhe i Epërm.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive.

Gjakovë

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

1.

TS 35/10 kV Gjakova 2 do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Raqe Moglica (kodi: 81000117) prej ores 10:00 deri në ora 15:00

Vendet: Lagjja Brekoc; rrugët: Domenik Përgegaj, Drenica, Minatori, Shote Galica; fshatrat: Moglicë, Goden, Jahoc, Prush, Raçë, Vogovë dhe Zhub.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, montimi i shtyllës në Brekoc.

* * *

Punime në projekte investive

1.

NS 35/10[kV] Malishevë do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Carralluka (Kodi: 82082001)nga ora 09:00 deri 10:00 nga ora 16:00 deri 18:00

Vendet: Rrugët: 603 Adem Jashari (një pjesë), 605 Rilindja Kombëtare (1 konsumator), 606 Pavarësia (1 konsumator), 610 Hisni Mazreku (1 konsumator); fshatrat: Carallukë, Dragobil, Drenoc, Panorc, Shkarashnikë, Tërpezë e Poshtme, Vërmicë dhe Vërmicë e Malishevës.

Arsyeja: Krijimi i kushteve të punës pa tension, largimi i urave të tensionit të mesëm.

2.

NS 35/10[kV] Malishevë do të ndërprehen:

TS 10/0.4 kV Drenovci 5 (Kodi: 82082001006) nga ora 09:00 deri 18:00

TS 10/0.4 kV Vermica 1 (Kodi: 82082001007) nga ora 09:00 deri 18:00

TS 10/0.4 kV Vermica 2 (Kodi: 82082001008) nga ora 09:00 deri 18:00

Vendet: Një pjesë e fshatit Drenovc dhe një pjesë e fshatit Vërmicë.

Arsyeja: Projekte investive, shtrirje e përçuesve, montimi i izolatorëve.

3.

NS 35/10[kV] Gjakovë I do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Cermjani në SSH Cërmjan nga ora 08:00 deri 17:00

NS 10/0.4[kV] të cilët mbesin pa tension:

NS 10/0.4[kV] Zhabel-2 (Kodi:80080012034)

NS 10/0.4[kV] IPKO (Kodi:80080012036)

NS 10/0.4[kV] Rashkoc 2 (Kodi:80080012038)

NS 10/0.4[kV] Grgoci 1 (Kodi:80080012308)

NS 10/0.4[kV] Gergoci 2 (Kodi:80080012309)

NS 10/0.4[kV] Zhabel plak (Kodi:80080012310)

NS 10/0.4[kV] Zhabel-1 (Kodi:80080012311)

NS 10/0.4[kV] Bardhaniq (Kodi:80080012313)

NS 10/0.4[kV] Bare e Madhe (Kodi:80080012314)

NS 10/0.4[kV] Shqiponjë 1 (Kodi:80080012315)

NS 10/0.4[kV] Shqiponjë 2 (Kodi:80080012316)

NS 10/0.4[kV] Krelan 1 (Kodi:80080012317)

NS 10/0.4[kV] Krelan 2 (Kodi:80080012318)

NS 10/0.4[kV] Krelan 3 (Kodi:80080012319)

NS 10/0.4[kV] Krelan 4 (Kodi:80080012504)

Vendet: Zhabel, Rashkoc, Gërgoc, Bardhaniq, Bare e Madhe, Shqiponjë dhe Krelan.

Arsyeja: Projekte investive, punime në projekte investive Lot 11 Gjakove Feeder 2.

Gjilan

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

1.

Nga TS 35/10 kV Lladovë do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Zhegra (kodi 61066006) prej orës 10:00  deri në ora 15:00

Vendet: Zhegera, Lladova, Llashtica (nje pjese), Shurdhan, Pidiqi, Selishta, Qeliku, Haxhtë, Isufaj, Terziaj dhe Demirët.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive.

* * *

Punime nga palët e treta

1.

Nga NS 110/35/10kV Gjilan 1 do të ndërprehet:

Dalja 10kV  Dheu i Bardhë (Kodi: 60062013) nga ora 10:00 deri në ora 14:00

Vendet: Lagjja Dheu i Bardhë, rr. Reshat Ymeri, Elevia Qelebia, Avdulla Presheva, Isa Kastrati, Ahmet Gashi, Vëllezërit Frashri, Fatmir Ibishi dhe Agim Rashiti .

Arsyeja: Zhvendosja e rrjetit 10(20)kV, sipas zgjidhjes teknike. /Telegrafi/

Ju gjithashtu mund të pëlqeni