Kreu Financa Këngetaret a duhet te paguajne tatim per bakshishet e fituara ne dasma?

Këngetaret a duhet te paguajne tatim per bakshishet e fituara ne dasma?

nga Kontabilisti

Grumbuj me para të përfituara nga bakshishet nëpër dasmat tradicionale kosovare, përveç pagesës së caktuar për të kënduar gjatë natës festive, janë fitimet e pallogaritshme që këngëtarët marrin në ahengje e koncerte gjatë tërë vitit, e sidomos gjatë sezonës së verës.

Bakshishet per qellime tatimore duhet te deklarohen dhe te paguhet tatim per to.

Fitimet e këngëtarëve kosovarë gjatë vitit, për përformancën e tyre janë marramendëse. Ata për një natë, më saktësisht për disa orë që përformojnë edhe fitojnë me mijëra euro.

Shpeshherë është pohuar se këngëtarët po paguhen për të kënduar pak orë në natë nga 4,000 e deri 5,000 euro. Madje, menaxherët e tyre, në të kaluarën kanë dhënë shifra që kanë shkuar deri në 7,000 euro në natë për këngëtarë të caktuar.

Fitimet e këngëtarëve kosovarë gjatë vitit, për përformancën e tyre janë marramendëse. Ata për një natë, më saktësisht për disa orë që përformojnë edhe fitojnë me mijëra euro.

Shpeshherë është pohuar se këngëtarët po paguhen për të kënduar pak orë në natë nga 4,000 e deri 5,000 euro. Madje, menaxherët e tyre, në të kaluarën kanë dhënë shifra që kanë shkuar deri në 7,000 euro në natë për këngëtarë të caktuar.

Ju gjithashtu mund të pëlqeni