Kreu Financa Lajm i mirë për lehonat. Ja kur do të bëhen pagesat nga Ministria e Financave

Lajm i mirë për lehonat. Ja kur do të bëhen pagesat nga Ministria e Financave

nga Kontabilisti

Ministria e Financave, Punës dhe Transfereve ka publikuar një njoftim të rëndësishëm sa i përket administrimit të pagesave për përfituesit e skemave pensionale dhe sociale. Sipas kesaj, njoftohen se me daten 25 te ketije muaji do te ekzekutohen pagesat per Lehona dhe per femije raporton kontabilisti.info

Sipas MF-së, datat për pagesa janë si në vijim:

Pensionet e rregullta: data 15 e çdo muaji;

Pensionet e veteranëve: data 20 e çdo muaji;

Skemat sociale: data 30 e çdo muaji;

Shtesat për fëmijë: data 25 e çdo muaji;

Shtesat për lehona: data 25 e çdo muaji.

“Aplikimi për Shtesa për Fëmijë e Lehona do të jetë i hapur nga data 1 – 10, ashtu që pagesat çdo muaj të ekzekutohen në datën e paraparë” thuhet në njoftim.

Tutje, Ministria bën me dije gjithashtu se pensionet për veteranë do të ekzekutohen ndryshe nga pensionet e rregullta për shkak të verifikimit të statusit të punësimit me Administratën Tatimore të Kosovës.

“Qytetarët duhet të kenë parasysh se nëse data e paraparë sipas këtij udhëzuesi është ditë vikendi apo pushimi zyrtar, pagesat do të ekzekutohen në ditën vijuese të punës” përfundon njoftimi.

Ju gjithashtu mund të pëlqeni