Kreu Financa Qeveria ndanë edhe 60 milion euro shtesa për këtë kategori. E konfirmon Kurti

Qeveria ndanë edhe 60 milion euro shtesa për këtë kategori. E konfirmon Kurti

nga Kontabilisti

Buxheti i vitit 2023 do të jetë 3.2 miliardë euro

Në mbledhjen e 103-të të Qeverisë miratuam projektligjin për Buxhetin e Republikës së Kosovës për vitin 2023, në vlerë 3 miliardë e 212 milionë euro.

Bazuar në prioritet e Programit tonë Qeverisës, për vitin 2023:

Shëndetësi

296 milionë euro për sektorin e shëndetësisë në nivel qendror e lokal:

60 milionë euro janë për barna esenciale
Rritje të buxhetit për infrastrukturën shëndetësore
400 pozita shtesë për stafin mjekësor (300 në nivelin lokal e 100 në atë qendror)

Zhvillimi i hershëm i fëmijëve

Kemi vazhduar linjën buxhetore për ndërtimin e çerdheve, për 11 sosh. Kemi rritur kapacitetet njerëzore me 243 pozita të reja. Kemi përmbushur premtimin për 500 asistentë për fëmijë me aftësi të kufizuara.

Bujqësi

Mbështetja për bujqit tanë, për herë të parë arrinë vlerën 87 milionë euro. Me mbështetjen nga fondet e jashtme, presim ta tejkalojmë vlerën 100 milionë euro.

Siguri dhe mbrojtje

Kemi shtuar mbështetjen për sektorin e sigurisë dhe të mbrojtjes, duke rritur buxhetin për blerje të armatimit modern për ushtrinë tonë e duke shtuar 300 pozita të reja për Policinë.

Kemi ndarë edhe 15 milionë euro shtesë për vitin 2023, për rezervat shtetërore.

Kemi shtuar 240 pozita të reja për inspektoratet.

6 milionë euro për terminalet doganore shtetërore.

40 milionë euro për investime për mbështetjen e ndërmarrjeve publike.

60 milionë euro për shtesat për lehona e për fëmijë. Në vitin 2023 përmbushim premtimin tonë duke i përfshirë në skemë të gjithë fëmijët nën moshën 16 vjeçare.

Duke punuar maksimalisht dhe me nder, përmes ekzekutimit të këtij buxheti, do të angazhohemi për t’i avancuar të gjitha aspektet që ndikojnë në jetën e qytetarëve të Republikës sonë.

Ju gjithashtu mund të pëlqeni